Nya perspektiv på drönare

Förra veckan hade vi besök av åttondeklassare från Järvaskolan. Genom ett partnerskap med My Dream Now vill vi i Kista Science City bidra till att elever på skolan får en inblick i Kistas ICT kluster.

Eleverna fick diskutera vad en testbädd är och fick hjälpa oss att spana in i framtiden. Hur ser framtidens stad ut och vilken teknik kommer finnas för att hjälpa oss bygga den automagiska staden?

Till vår hjälp hade vi vår partner Globhe som berättade om sitt arbete med drönare. Vi pratade om vår förstudie för en drönartestbädd och ungdomarna fick uppdraget att hjälpa oss klura på vad vi kan ha drönare till i framtiden. Vi lärde oss att drönare inte bara kan frakta små paket utan även stora paket som väger upp till ett ton. Eleverna målade upp nya scenarier där drönare hjälpte till med allt från att transportera blod till att göra läxor. Men frågade sig också hur mycket det kommer låta om luften är full av drönare.

Foto: Karin Bengtsson utmanar gruppen hur drönare kan förändra vårt samhälle.

Supersmarta elever! Vi är så glada för inspelen! Och hoppas att några av att Kistas framtida ingenjörer finns bland åttondeklassarna som var på besök!

 

Article written by Urban Arena